Montage eisen; verlichting

Eisen verlichting? Waar moet u voertuig allemaal aan voldoen? Op deze pagina kunt u alle informatie vinden omtrent het monteren van verlichting op uw voertuig. Er zijn namelijk allerlei eisen aan gesteld, zowel door het RDW als door de ECE wet- & regelgeving.

Het is belangrijk om tijdens de montage met deze eisen rekening te houden. Zo kan men ECE-gekeurde verlichting kopen en door toe doen van foutieve montage niet goedgekeurd worden. Wij proberen u hier zo goed mogelijk in te adviseren, mocht u toch nog vragen hebben? Stel deze gerust via de e-mail, zodat wij u hiermee kunnen helpen!

Op de website van het RDW staat dat bij het RDW de keuring visueel zal gebeuren, bij twijfel zal er worden nagemeten. Er is dus wel degelijk controle op het aspect van verlichting. In de praktijk zal er echter voornamelijk gekeken worden naar de staat van de verlichting in plaats van alles na te meten. Men hoort dus eerder dat er verlichting kapot is, gescheurd glas heeft of niet aanwezig is. Dan dat u bijvoorbeeld de achteruitrij verlichting te hoog of te laag heeft geplaatst.

Daarnaast is het zo dat het altijd u eigen verantwoordelijkheid is indien u een ongeluk krijgt en door foutief gemonteerde verlichting niet aan de ECE regulering voldoet. Waardoor u uw verzekering de mogelijkheid geeft de kosten op u te verhalen. Better safe than sorry!

Hieronder vindt u per categorie een handleiding met de gegevens over montage hoogte, breedte, hoeveel stuks per zijde, speciale eisen & welke ECE keurmerken er van toepassing kunnen zijn.

Eisen verlichting; voorkant motorvoertuig

Zie handleiding.

Eisen verlichting; zijkant motorvoertuig.

Zie handleiding.

Eisen verlichting; achterkant motorvoertuig.

Zie handleiding.

Eisen verlichting; voorkant aanhanger/trailer.

Zie handleiding.

Eisen verlichting; zijkant aanhanger/trailer.

Zie handleiding.

Eisen verlichting; achterkant aanhanger/trailer.

Zie handleiding.

Bij Genius ledverlichting staat kwaliteit voorop. Wij werken daarom met alle mogelijke zorg en aandacht om u te voorzien van  actuele, correcte en betrouwbare informatie. Echter kunt u aan de informatie op onze website geen rechten ontlenen. We zijn niet aansprakelijk voor schade door onjuiste of onvolledige informatie op deze website.